Το σχολείο μας συμμετείχει στον πρώτο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής και physical computing
  • Το σχολείο μας συμμετείχει στον πρώτο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής και physical computing-0
  • Το σχολείο μας συμμετείχει στον πρώτο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής και physical computing-1
  • Το σχολείο μας συμμετείχει στον πρώτο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής και physical computing-2
  • Το σχολείο μας συμμετείχει στον πρώτο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής και physical computing-3

Φέτος διοργανώθηκε ο πρώτος διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής και physical computing από τον Οργανισμό Ανοιχτών Λογισμικών ΕΕΛΛΑΚ. Το σχολείο μας συμμετείχε με το έργο «Συναγερμός για την υπερκατανάλωση νερού/ενέργειας κατά τη διάρκεια ενός ντους»

https://robotics.ellak.gr/robotics_participant/sinagermos-gia-tin-iperkatanalosi-nerou-i-energias-kata-tin-diarkia-enos-ntouz-ellinogalliki-scholi-evgenios-ntelakroua/

Η ιδέα ήταν να κατασκευαστεί ένα σύστημα ελέγχου κατανάλωσης νερού και ενέργειας χρησιμοποιώντας έναν αισθητήρα θερμοκρασίας καθώς και ένα μετρητή όγκου ρευστού. Η συγκεκριμένη ιδέα και η υλοποίηση ήταν του μαθητή Νικόλαου Μουστάκα της 5ème3.

Μετά την πρώτη φάση του διαγωνισμού η εργασία μας κατέλαβε την 31η θέση σε ένα σύνολο 230 περίπου ομάδων από όλη την Ελλάδα, ενώ αναμένεται η τελική κατάταξη μέσα στις επόμενες μέρες. Ο διαγωνισμός έκλεισε με μία πολύ ωραία εκδήλωση παρουσίασης των έργων, την Κυριακή 9/6 στην Πανεπιστημιούπολη 1 του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Επίσης το σχολείο μας συμμετείχε και στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό παιχνιδιού στο Scratch με 10 έργα μαθητών της Α και Β γυμνασίου. Ο μαθητής της Α Γυμνασίου Νικηφόρος Κορρές πήρε το 2ο βραβείο στην κατηγορία των μαθητών γυμνασίου σε ένα διαγωνισμό που είχε 206 συμμετοχές από μαθητές όλης της Ελλάδας.

Postes en rapport