Το LFHED καλεί τους μαθητές της 6ème να συμμετάσχουν στον Διαγωνισμό μαθηματικών Henri Poincaré
Το LFHED καλεί τους μαθητές της 6ème να συμμετάσχουν στον Διαγωνισμό μαθηματικών Henri Poincaré

Ο διαγωνισμός μαθηματικών Henri Poincaré δημιουργήθηκε το 2016 από τους καθηγητές μαθηματικών του Ελληνικού Τμήματος του LFHED, και είναι ανοιχτός σε όλους τους μαθητές του δημοτικού.

Σήμερα, συμμετέχουν σε αυτόν τον ετήσιο διαγωνισμό περίπου δέκα ελληνικά δημοτικά σχολεία στην Αττική. Από πέρυσι, ο διαγωνισμός είναι επίσης ανοιχτός σε μαθητές της 6ème του γαλλικού τμήματος.

Αυτός ο διαγωνισμός φέρνει τα μαθηματικά στο προσκήνιο, προσφέροντας μια ποικιλία ασκήσεων που περιλαμβάνουν δεξιότητες απαραίτητες για την καλή γνώση των μαθηματικών. Μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:
 
Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτόν τον διαγωνισμό, σας προσκαλούμε να συμβουλευτείτε το ειδικό padlet: Concours Henri Poincaré (padlet.org). Θα πρέπει να εισάγετε τον παρακάτω κωδικό: Henri.
 

Όλοι οι μαθητές της 6ème του LFHED, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό Henri Poincaré καλούνται να στείλουν ένα μέιλ στη Delphine Arnaud, καθηγήτρια μαθηματικών του LFHED, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου delphine.arnaud@lfh.gr

Postes en rapport