Γιορτή της 28ης Οκτωβρίου (20/10/2023)

Φέτος, όπως κάθε χρονιά, γιορτάστηκε στο σχολείο μας η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από τις Β΄ και Γ΄ τάξεις του Γυμνασίου, την πολύτιμη τεχνική βοήθεια μαθητών του Λυκείου, τη μουσική επένδυση από τη σχολική χορωδία και τις εικαστικές παρεμβάσεις από την ομάδα εικαστικών.

Η θεματολογία της γιορτής μας, που τιτλοφορήθηκε «Τα παιδιά στην Κατοχή», βασίστηκε στο γνωστό και αγαπημένο νεανικό μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη «Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου» και σε ανθολογημένα κείμενα καθώς και φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό από χρονικά και μαρτυρίες της κατοχικής περιόδου 1941-1944. Πρωταγωνιστές της γιορτής μας υπήρξαν τα παιδιά, οι μικροί, αφανείς ήρωες που έζησαν τον πόλεμο, έδωσαν το δικό τους αγώνα επιβίωσης και νίκησαν με τον δικό τους τρόπο την πείνα, τις στερήσεις, τις απώλειες, την ανασφάλεια και τον φόβο της πιο σκληρής και αδυσώπητης σύρραξης του 20ου αιώνα.

Ζωντανεύοντας αυτά τα παιδιά, θελήσαμε, μέσα από τη δική τους παρουσία, να περάσουμε ένα μήνυμα διαχρονικό: Ποτέ πια πόλεμος! Γιατί στον πόλεμο ΠΑΝΤΑ τα θύματα είναι οι αθώοι και οι ανυπεράσπιστοι.

Postes en rapport