Ateliers - Πρόγραμμα - Ομάδες
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

09:30-10.00 Προσέλευση - Επιβεβαίωση εγγραφών.

Ομιλίες που απευθύνονται στους γονείς

10:15-10:45 (Βιβλιοθήκη)

Καλωσόρισμα-Παρουσίαση του σχολείου από τον Διευθυντή του Γυμνασίου, Κωνσταντίνο ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΗ και τη Διευθύντρια του Λυκείου, Ιωάννα ΣΑΒΒΙΝΙΔΟΥ

11.00-12.30 (Βιβλιοθήκη)

Κεντρική Ομιλία που απευθύνεται στους γονείς και κηδεμόνες από την ψυχολόγο, Χριστίνα Ρασιδάκη.

Θέμα:To παιδί πάει γυμνάσιο!  Οδηγός προς γονείς ναυτιλλoμένους : Τι πρέπει να ξέρουμε για έναν καλό διάπλου”.

13.15-14.00 Ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του σχολείου.

Εργαστήρια που απευθύνονται στους μαθητές E’ & ΣΤ’ Δημοτικού

10:00-15:00 (Αίθουσες χορού, πολλαπλών χρήσεων, καλλιτεχνικών,

τεχνολογίας, εργαστήρια φυσικών επιστημών, γυμναστήρια)

1.  Θεατρικό Παιχνίδι

α)  Γνωριζόμαστε παίζοντας θέατρο Κάρμεν Ρουγγέρη.

β)  Drama, drama, drama Μαργαρίτα Παρασκευοπούλου, Νίνα Στράτου, Μπέσσυ Αρχοντούδη.

2. Χορός, κίνηση & θεατρική έκφραση Αίμονας Γαροφάλλου.

3. Ανεβαίνοντας ένα σκαλί... μια φορά και έναν καιρό... Nicole Garcia, Ιωάννα Σπηλιοπούλου, Φανή Φαρμακάκη.

4.  Γλωσσικά… παιχνίδια

α) Κωμικο-γράφοντας δημιουργικά με φαντασία και... Μαρία Γεωργίου, Νέλλη Παπαθανασίου.

β) Αρχαιοπαιχνιδίσματα Αρετή Δούκα, Θανάσης Σπηλιόπουλος.

5. Εικαστική… γνωριμία Κατερίνα Χριστοπούλου.

6. Parlons français !!!

α) Chasse au trésor ή αλλιώς κυνήγι θησαυρού  Martha Asfi, Athia Tsitsipi.

β) Vive la chandeleur-Altelier crêpes (εργαστήρι μαγειρικής) Annouck Baudouin & Lito Kamaras.

γ) Testons nos connaissances en français  (Δοκιμάζονταςτιςγνώσειςμαςσταγαλλικά…) Annie Anagnostopoulou, Fatima Salmi.

δ) Jouons avec la langue! Michel Daussy.

7. Τρελοί Επιστήμονες

α) Μαγική Φυσική Άννα Τζίμα, Ανδρέας Δάσκας.

β) Παρατηρώντας τον κόσμο (Bιολογία) Σοφία Καραβιώτη, Ελένη Κτιστάκη.

γ) Κουζινοχημεία Μανώλης Αλισαβάκης.

δ) Φως και Χρώμα (Xημεία) Ιωάννα Στεργιοπούλου.

ε) Το κυνήγι του {X}αμένου θησαυρού  (Mαθηματικά)

Γιώργος Γεωργαντάς, Βαγγέλης Σαλβάνος, Στρατής Ψαρός, Ανδρέας Κοντογιάννης, Κλαίρη Σιάκκα, Γιώργος Μακρής.

στ) e-παιχνίδι Scratch Κώστας Σχοινάς

8. Τα παιδία παίζει

α) Αναρρίχηση Frantz Collard, Μαρία Τριανταφύλλου   

β) Επιτραπέζια Αντισφαίριση (ping-pong) Luigi Σκέμβρης

γ) Γνωρίζοντας την Αντιπτέριση-Badminton Αθανασία Γιακουβάκη.

δ) Στα βήματα του Ζορό (ξιφασκία) Λουκάς Καρμανιόλας.

Κύρια γλώσσα στα εργαστήρια είναι η ελληνική.

Στα εργαστήρια : Parlons français !!! από την ομάδα FLE,

Ανεβαίνοντας ένα σκαλί... μια φορά και έναν καιρό... με τη Nicole Garcia, την Ιωάννα Σπηλιοπούλου, και  τη Φανή Φαρμακάκη,

στην αναρρίχηση με τον Frantz Collard και τη Μαρία Τριανταφύλλου

χρησιμοποιείται η ελληνική και η γαλλική γλώσσα.

Στο εργαστήρι drama, drama, drama με τη  Μαργαρίτα Παρασκευοπούλου, τη Νίνα Στράτου και την Μπέσσυ Αρχοντούδη  χρησιμοποιείται η ελληνική και η αγγλική γλώσσα.

Προβλέπεται διάλειμμα ανάμεσα στα εργαστήρια ή τις ομιλίες για να προσφερθούν αναψυκτικά, καφές και σνακ.

Περιεχόμενο εργαστηρίων

  • Θεατρικό Παιχνίδι

α) Γνωριζόμαστε παίζοντας θέατρο. Η πολύχρονη εμπειρία της Κάρμεν Ρουγγέρη στο θέατρο για παιδιά και το θεατρικό παιγνίδι σφραγίζει τη γνωριμία και τη συνεργασία των παιδιών δημιουργώντας μια μικρή παράσταση.

β) Drama, drama, drama, από τις καθηγήτριες αγγλικής φιλολογίας του σχολείου μας Μαργαρίτα Παρασκευοπούλου, Νίνα Στράτου και Μπέσσυ Αρχοντούδη. Η χαρά του παιχνιδιού, οι ασκήσεις προθέρμανσης και η εμψύχωση μέσα από την επικοινωνία συντροφεύουν τα παιδιά στο ανέβασμα ενός μικρού θεατρικού έργου στα αγγλικά βελτιώνοντας την προφορά  τους και κεντρίζουν το ενδιαφέρον τους για την αγγλική γλώσσα και το θέατρο.

  • Χορός, κίνηση & θεατρική έκφραση από τον Αίμονα Γαροφάλλου. Χορεύω και εκφράζομαι στον χώρο με το σώμα. Η μουσική και η κίνηση ανοίγει νέους δρόμους σκέψης και έκφρασης.
  • Ανεβαίνοντας ένα σκαλί...μια φορά και έναν καιρό... 

Τα παραδοσιακά παραμύθια μάς μιλάνε για τη ζωή. Μας κάνουν να γελάμε, να σκεφτόμαστε και να μεγαλώνουμε. Επιλεγμένα μαγικά παραμύθια και παραμύθια σοφίας από τη Γαλλία, την Ελλάδα και όλον τον κόσμο θα αφηγηθούν η  Nicole Garcia, καθηγήτρια γαλλικής και ισπανικής γλώσσας, η Ιωάννα Σπηλιοπούλου, φιλόλογος του σχολείου μας, η Φανή Φαρμακάκη, δασκάλα ελληνικής γλώσσας στο γαλλικό δημοτικό και η μαθήτρια της Α’ Γυμνασίου Ματίνα Οικονόμου.

  •  Γλωσσικά… παιχνίδια

α) Κωμικο-γράφοντας δημιουργικά με φαντασία και ...  Η ανάγκη για αφήγηση είναι εντυπωμένη στο DNA μας, μεταφέρει γνώσεις, πολιτισμικές αξίες και στάσεις και μας ψυχαγωγεί. Στο εργαστήρι, με τη βοήθεια των φιλολόγων του σχολείου μας Μαρίας Γεωργίου και Νέλλης Παπαθανασίου, τα παιδιά θα διαβάσουν λογοτεχνία, θα εμπνευστούν το δικό τους αφήγημα και θα το αναδομήσουν με τις δικές τους ζωγραφιές και σκίτσα.

β) Αρχαιο-παιχνιδίσματα από τους φιλολόγους του σχολείου μας Αρετή Δούκα και Θανάση Σπηλιόπουλο. Μία εισαγωγή στον αρχαίο κόσμο, τη γλώσσα και την τέχνη,  όπου οι συμμετέχοντες μέσα από διαδραστικά παιχνίδια θα συνειδητοποιήσουν τη διαχρονικότητα και τη συνέχεια της ελληνικής γλώσσας. Θα μάθουν «μυστικά» της αρχαίας ελληνικής προφοράς και θα «βάλουν χρώμα» στην αρχαία ελληνική τέχνη.

  • Εικαστική…γνωριμία από την καθηγήτρια εικαστικών τεχνών του σχολείου μας Κατερίνα Χριστοπούλου. Με αφορμή κάποιο μεγάλο ζωγράφο του 20ου αιώνα, του οποίου το έργο θα παρουσιαστεί σύντομα, δίνοντας έμφαση σε στοιχεία κλειδιά, τα παιδιά θα γνωρίσουν το εργαστήρι εικαστικών της σχολής μας, μέσα από ένα ελεύθερο παιχνίδι με την τέχνη και θα εμπνευστούν για το δικό τους παιχνίδι με τα χρώματα.
  •   Parlons français !!!

α) Chasse au trésor ή αλλιώς κυνήγι θησαυρού από τους καθηγητές γαλλικής γλώσσας του σχολείου μας  Martha Asfi, Athia Tsitsipi, με τη βοήθεια των μαθητών μας.

Ελάτε μαζί μας να βρούμε το θησαυρό με όχημα τη γαλλική γλώσσα. Οι μικροί μας ήρωες  θα σας βοηθήσουν να λύσετε τα αινίγματα και τους γρίφους βήμα-βήμα. Είστε έτοιμοι; Ξεκινάμε!

β) Vive la chandeleur-Altelier crêpes (εργαστήρι μαγειρικής) από τις  καθηγήτριες γαλλικής γλώσσας του σχολείου μας Annouck Baudouin και Lito Kamaras. Φοράμε τις ποδιές μας, πιάνουμε τις κουτάλες, ζυμώνουμε και φτιάχνουμε crêpes à la française!!!

γ) Testonsnosconnaissancesenfrançais (Δοκιμάζοντας τις γνώσεις μας στα γαλλικά) από τις  καθηγήτριες γαλλικής γλώσσας του σχολείου μας Annie Anagnostopoulou και Fatima Salmi και με τη βοήθεια των μαθητών μας, σε ένα παιχνίδι ρόλων, όπου οι μαθητές γίνονται δάσκαλοι. Τα παιδιά που θα λάβουν μέρος σ’ αυτό το εργαστήρι θα  αντιληφθούν πώς μέσα από ένα παιχνίδι γνώσεων είναι εύκολο να εξοικειωθείς και να αγαπήσεις  τα Γαλλικά.

δ) Jouons avec la langue! από τον καθηγητή γαλλικής γλώσσας του σχολείου μας Michel Daussy με τη βοήθεια των μαθητών μας, σε ένα ασταμάτητο κυνηγητό γαλλικών λέξεων που συλλαμβάνονται, διορθώνονται και μπαίνουν στη θέση τους!

7.      Τρελοί Επιστήμονες

α) Μαγική Φυσική

Η Φυσική μαγεύει! Με την εμψυχωτική καθοδήγηση των καθηγητών φυσικής του σχολείου Άννας Τζίμα και Ανδρέα Δάσκα, οι μαθητές στο εργαστήρι μας θα εξαφανίσουν αντικείμενα, θα ακολουθήσουν τα αόρατα ίχνη των laser και θα δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στον ηλεκτρικό λαβύρινθο. Και αυτά αποτελούν μόνο μία γεύση από τη μαγεία. Στο τέλος θα το ... «κάψουμε»... με ένα εντυπωσιακό βραχυκύκλωμα!

β) Παρατηρώντας τον κόσμο με τις καθηγήτριες βιολογίας του σχολείου μας  Σοφία Καραβιώτη και Ελένη Κτιστάκη. Ένα βιωματικό παιγνίδι για να κατανοήσουμε την κυκλοφορία των ουσιών μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό παρατηρώντας  στο μικροσκόπιο ιστούς ανθρώπων και ζώων. Στο τέλος θα παίξουμε ένα ψηφιακό παιγνίδι με θέμα τη διατροφή.

γ) Κουζινοχημεία με τον χημικό μας Μανώλη Αλισαβάκη. Με τη χρήση καθημερινών οικιακών σκευών χωρίς να χρησιμοποιήσουμε, αυτό που λέμε, «αντιδραστήρια» θα πειραματιστούμε με χρώματα, μαγειρικές «πρακτικές», απλά πειράματα που γίνονται παντού και εύκολα. Έτσι θα βγάλουμε τη Χημεία από το εργαστήριο φέρνοντάς την στην κουζίνα!

Οι μικροί μαθητές της ομάδας, με τη συμμετοχή τους σε αυτό το εργαστήριο, θα αποκτήσουν το πρώτο τους δίπλωμα «κουζινοχημείας».

δ) Φως & Χρώμα. Με τη βοήθεια της χημικού μας  Ιωάννας Στεργιοπούλου οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με εργαστηριακά όργανα και μεθόδους, θα μάθουν και θα εξηγήσουν διασκεδάζοντας όλα εκείνα που φαίνονται δύσκολα και δυσνόητα. Με χρώματα και φως θα γίνουμε για λίγο ερευνητές στο μαγικό κόσμο της Χημείας.

ε)  Το κυνήγι του {X}αμένου θησαυρού.  Φήμες και θρύλοι για τον χαμένο θησαυρό τυλιγμένοι με πέπλο μυστηρίου κεντρίζουν τη φαντασία των «κυνηγών» μαθητών. Τα παιδιά εφοδιασμένα με ανιχνευτές πολύτιμων μαθηματικών εργαλείων, εξορμούν στους χώρους του σχολείου μας και αναζητούν τον «άγνωστο Χ» σε μια εναλλακτική προσέγγιση βιωματικής μάθησης των μαθηματικών. (Με τους μαθηματικούς του σχολείου μας Γιώργο Γεωργαντά, Βαγγέλη Σαλβάνο, Στρατή Ψαρό, Ανδρέα Κοντογιάννη, Κλαίρη Σιάκκα και Γιώργο Μακρή).

στ) e-παιχνίδι, παίζοντας με το Scratch. Μία εναλλακτική διδακτική προσέγγιση του προγραμματισμού με την καθoδήγηση του καθηγητή πληροφορικής του σχολείου μας Κώστα Σχοινά. Οι μαθητές παίζουν, μαθαίνουν και δημιουργούν κόμικς, video-clips και ηλεκτρονικά παιχνίδια.

  • Τα παιδία παίζει. Οι μαθητές κάνουν μία πρώτη γνωριμία με τα διαφορετικά αθλήματα που διδάσκονται στο Γυμνάσιό μας. Σκαρφαλώνουν στον τοίχο αναρρίχησης  υπό την ενθαρρυντική καθοδήγηση της Μαρίας Τριανταφύλλου και του Frantz Collard, μαθαίνουν τα μυστικά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης από τον πρωταθλητή Luigi Σκέμβρη, της αντιπτέρισης (badminton) από την ομοσπονδιακή προπονήτρια  Αθανασία Γιακουβάκη και της ξιφασκίας από τον πρωταθλητή Λουκά Καρμανιόλα.

Σχεδιασμός, διοργάνωση και υλοποίηση του προγράμματος για την Ελληνογαλλική Σχολή Αγίας Παρασκευής, Ευγένιος Ντελακρουά: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης, Διευθυντής του Γυμνασίου, Νέλλη Παπαθανασίου, υποδιευθύντρια του Γυμνασίου, Ιωάννα Σαββινίδου, Διευθύντρια του Λυκείου, Μαρία Παύλου, υπεύθυνη των ανθρωπιστικών σπουδών.

Οι φιλόλογοι της Σχολής μας: Κατερίνα Αλιβέρτη, Ειρήνη Αντωνοπούλου, Μαρίκα Γεωργίου, Αρετή Δούκα, Κατερίνα Καραμπίνα, Παναγιώτης Κοσμάς, Κωστής Παπαϊωάννου  Μαριλένα Παπαδοπούλου, Νέλλη Παπαθανασίου, Εύα Παπακώστα, Μαρία Παύλου, Ιωάννα Σαββινίδου, Θανάσης Σπηλιόπουλος και Ιωάννα Σπηλιοπούλου, εμπνευστές της όλης δράσης, υποστηρίζουν και συνεπικουρούν στην διεξαγωγή των εργαστηρίων δημιουργικής γραφής, θεατρικού παιχνιδιού, χορού, κίνησης, θεατρικής έκφρασης, αφήγησης και τέχνης ανάλογα με την εξειδίκευση και τα πνευματικά τους ενδιαφέροντα.

Λίγα λόγια για τους παιδαγωγούς, συγγραφείς και εμψυχωτές των εργαστηρίων:

Η Χριστίνα Ρασιδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Ψυχολογία με μεταπτυχιακά στη Συμβουλευτική στο Πανεπιστήμιο Keele, UK. Εργάζεται ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Σύμβουλος Γονέων. Έχει συντονίσει δεκάδες σεμινάρια επιμόρφωσης θεραπευτών, γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα επικοινωνίας και συγκρούσεων (ΙΣΤΑΜΑΙ: εκπαίδευση Αντι-Bullying, Smart School Seminars), είναι πιστοποιημένη στην Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα και Αποτελεσματικού Εκπαιδευτικού και επί δεκαετία δίδαξε στο βρετανικό Open University. Είναι τακτική αρθρογράφος σε θέματα ψυχολογίας στο Περιοδικό «Αρμονία» και συγγραφέας των βιβλίων, «Σχολικός Εκφοβισμός Bullying:  Τρόποι αντιμετώπισης», “Σχολείο και Εξετάσεις” και "Ξέρω να λέω ΟΧΙ", εκδόσεις Πατάκη.

H Κάρμεν Ρουγγέρη σπούδασε τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης και του Πειραϊκού συνδέσμου. Έκανε ειδικές σπουδές πάνω στην όπερα στο Πανεπιστήμιο της Περούτζια. Ως ηθοποιός έχει λάβει μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές.

Το 1985 ιδρύει τη θεατρική ομάδα «Ρακοσυλλέκτες» στην οποία σκηνοθετούσε γράφοντας η ίδια τα κείμενα. Το 1993 ιδρύει το Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου και το 1996 την Παιδική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Έχει γράψει, διασκευάσει και σκηνοθετήσει πολλά θεατρικά έργα, παραμύθια και όπερες. Το θεατρικό παιγνίδι αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της δουλειάς της που πηγάζει από την αστείρευτη αγάπη της για τα παιδιά.

Ο Αίμονας Γαροφάλλου είναι απόφοιτος της Σχολής μας, ηθοποιός, χορευτής και δάσκαλος χορού. Έχει μακρά θητεία στην Εθνική Λυρική Σκηνή, έχει  συνεργαστεί με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με  άλλους οργανισμούς, θέατρα και χοροθεατρικές ομάδες. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται κυρίως με τη διδασκαλία χορού.

Η Μαργαρίτα Παρασκευοπούλου είναι καθηγήτρια Αγγλικών στην Σχολή μας.  Aπό το 2000 είναι παράλληλα υπεύθυνη για τον όμιλο Θεάτρου της Σχολής, έχοντας  συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο (Θουκυδίδης) και με το Φεστιβάλ Lingue in Scena στο Τορίνο (Όρνιθες). Έχει μετεκπαιδευτεί στη δραματική τέχνη μέσα από σειρά σεμιναρίων εγκεκριμένων οργανισμών.

Η Νίνα Στράτου είναι καθηγήτρια Αγγλικών στη Σχολή μας. Είναι ενεργό μέλος του Cambridge English Teacher, προετοιμάζει ομάδες μαθητών για τις εξετάσεις γλωσσομάθειας του Πανεπιστημίου του Cambridge και ειδικεύεται σε σύγχρονες μορφές διδασκαλίας.

Η Μπέσσυ Αρχοντούδη είναι καθηγήτρια Αγγλικών στη Σχολή μας. Γεννήθηκε στο Τορόντο του Καναδά.  Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Glendon College, York University και  συνέχισε τις σπουδές της στην εκπαίδευση του ESL στο George Brown College. Η εμπειρία της από διάφορα πολυπολιτισμικά σχολεία του Τορόντο μεταφέρεται από το 1996 στην Αθήνα και αναδεικνύει την αγγλική γλώσσα ως όχημα μετάδοσης νέου πολιτισμικού κώδικα.

Η Ιωάννα Σπηλιοπούλου είναι φιλόλογος στη Σχολή μας με ειδίκευση  στη Θεωρία της Λογοτεχνίας (Université Paris IV, Sorbonne). Σχετικά με την αφήγηση παραμυθιών έχει παρακολουθήσει σεμινάρια της Αγνής Στρουμπούλη και της Λίλης Λαμπρέλλη.

Η Nicole Garcia είναι διπλωματούχος της σχολής γλωσσών του πανεπιστημίου Lumière Lyon 2, έχει εκπαιδευτεί στην τέχνη της αφήγησης από τους  Hamadi και Atavi G. Amedegnato στις Βρυξέλλες και εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στη Σχολή μας. Αγαπά να μοιράζεται με τα παιδιά γνώσεις, συναισθήματα και αξίες.

Η Φανή Φαρμακάκη είναι απόφοιτος της Σχολής μας και εργάζεται ως δασκάλα στο Δημοτικό του γαλλικού τμήματος. Αριστούχος πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών, ολοκληρώνει τις Μεταπτυχιακές Σπουδές της στο πρόγραμμα «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και στη δια βίου μάθηση» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών στο Ναύπλιο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για την Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση και είναι ενεργό μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου  για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

H Κατερίνα Χριστοπούλου είναι εικαστικός και καθηγήτρια Arts Plastiques (Εικαστικών) στη Σχολή μας. Σπούδασε Διακοσμητική και Σχεδιασμό Εσωτερικών Χώρων στο ΤΕΙ Αθήνας και  Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας στο εργαστήριο του  Ι. Ψυχοπαίδη. Έχει διδάξει εικαστικά στην πρωτοβάθμια και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σχεδιασμό Εσωτερικών Χώρων και design στο τμήμα Διακοσμητών του ΙΙΕΚ ΔΟΜΗ και κεραμική στην Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Σαλαμάνκα, στην Ισπανία.

Σε συνεργασία με άλλους εικαστικούς, λειτουργεί από το 2012 τον χώρο εικαστικών δράσεων art tutu, που βρίσκεται στην περιοχή της Ακρόπολης. Στο ενεργητικό της έχει 2 ατομικές και πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Η Μαρία Γεωργίου είναι φιλόλογος στη Σχολή μας. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ  στο  τμήμα  φιλοσοφίας-παιδαγωγικής και ψυχολογίας. Ειδικεύτηκε  στην ψυχολογία και έχει παρακολουθήσει πολύμηνα σεμινάρια ψυχολογίας, επαγγελματικού προσανατολισμού και δημιουργικής γραφής. Δουλεύει στο σχολείο μας είκοσι πέντε συναπτά έτη.

Η Νέλλη Παπαθανασίου η Υποδιευθύντρια του Γυμνασίου, είναι φιλόλογος, απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τμήματος κλασικής φιλολογίας. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές στο University College London αφορούσαν το αρχαίο ελληνικό, το ρωμαϊκό θέατρο και τους προσωκρατικούς φιλοσόφους. Έχει λάβει την πιστοποίηση χρήσης των ΤΠΕ στην εκπαίδευση Β’ επιπέδου και ασχολείται με θέματα δημιουργικής γραφής.

Η Μάρθα Ασφή είναι υπεύθυνη - συντονίστρια της παιδαγωγικής ομάδας FLE, καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας στη Σχολή μας και στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Επιμορφώτρια και πρέσβειρα του προγράμματος της γαλλοφωνίας Bonjour du Monde για την Ελλάδα στη Νίκαια της Γαλλίας. Στο πλαίσιο των διδακτορικών της σπουδών, διεξάγει έρευνα για την αξιολόγηση της γλωσσικής διαμεσολάβησης.

Η ομάδα FLE της Σχολής αποτελείται από γαλλόφωνους καθηγητές με ανώτατες σπουδές στη Γαλλία, (Έφη Ραϊκοπούλου, Αννύ Αναγνωστοπούλου, Fatima Salmi, Lito Kamaras, Annouck Baudouin, Μάρθα Ασφή, Άθια Τσιτσιπή,  Michel Daussy). Οι καθηγητές εργάζονται με στόχο τη γνωριμία των μαθητών με τον γαλλικό πολιτισμό. Η υλοποίηση κοινών projets ελληνικού και γαλλικού τμήματος, οι ανταλλαγές και τα εκπαιδευτικά ταξίδια στη Γαλλία, όπως και η προετοιμασία τους για την απόκτηση διπλωμάτων DELF-DALF αποτελούν κάποιες από τις δράσεις για την ενίσχυση της γαλλοφωνίας.

Ο Αντρέας Δάσκας είναι καθηγητής Φυσικής στη Σχολή μας με εμπειρία στο σχεδιασμό, δημιουργία και υλοποίηση πανελλήνιων μαθητικών διαγωνισμών Φυσικής και στη συγγραφή ψηφιακού υλικού στο ίδιο μάθημα.

Η Άννα Τζίμα είναι καθηγήτρια Φυσικής της Σχολής μας με μακρόχρονη εμπειρία στην εκπαίδευση. Από το 2009 έως σήμερα συμμετέχει με μαθητές του σχολείου μας σε διαγωνισμούς και ευρωπαϊκά προγράμματα (COMENIUS, ACSTAC).

Η Σοφία Καραβιώτη είναι βιολόγος στη Σχολή μας με ειδίκευση στην ανοσολογία και εμπειρία σε καινοτόμες δράσεις στα προγράμματα Αγωγής Υγείας και Πρόληψης.

Η Ελένη Κτιστάκη είναι βιολόγος στη Σχολή μας με ειδίκευση στη Μοριακή Βιολογία - Γενετική, εργάστηκε ως investigator scientist από το 2001 έως το 2010 στο National Institute for Medical Research. Διδάσκει επίσης Biology SL Biology και HL καθώς και Environmental Systems and Societies σε προγράμματα International Baccalaureate. 

Ο Μανώλης Αλισαβάκης είναι χημικός της Σχολής μας τα τελευταία 25  χρόνια, όπου κάνει πράξη τη δια βίου μάθηση. Με συνεχή ενεργή παρουσία τα τελευταία δέκα χρόνια σε πανελλήνια συνέδρια διδακτικής και νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, με εισηγήσεις, με συμμετοχή στις επιτροπές αξιολόγησης και οργάνωσης βιωματικών εργαστηρίων εκπαιδεύει και εκπαιδεύεται στις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης.  Είναι συντονιστής του κλάδου των Φυσικών Επιστημών και των Ερευνητικών Εργασιών της Σχολής. Έχει την ψηφιακή επιμέλεια εκδηλώσεων και δράσεων της Σχολής και ενημερώνει την ψηφιακή εφημερίδα της Σχολής «ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH» που καταγράφει την καθημερινότητα της Σχολής μας.

Η Ιωάννα Στεργιοπούλου είναι χημικός στη Σχολή μας με εμπειρία στην πειραματική βιωματική προσέγγιση του μαθητή στη Χημεία στη Β/θμια με εξειδίκευση στη διδακτική της Χημείας και τις Νέες Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες ( μεταπτυχιακό στο ΔΙΧΗΝΕΤ ).

Ο Γιώργος Γεωργαντάς, μαθηματικός της Σχολής μας με ειδίκευση στη Φυσική Περιβάλλοντος, συμμετέχει στην επιμόρφωση μεταπτυχιακών φοιτητών του Παν. Αθηνών στη Διδακτική των Μαθηματικών και με την ομάδα των καθηγητών Μαθηματικών εισηγείται, διοργανώνει και συντονίζει τα συνέδρια μαθηματικών της Σχολής.

Ο Βαγγέλης Σαλβάνος είναι καθηγητής Μαθηματικών στο Γυμνάσιο και το Λύκειο της Σχολής μας. Ως Μέλος της ΕΜΕ συντονίζει τους μαθητές μας σε θέματα της Μαθηματικής Εταιρείας και τους προετοιμάζει για ευρωπαϊκούς μαθητικούς διαγωνισμούς.

Ο Στρατής Ψαρός, μαθηματικός και χημικός, διδάσκει μαθηματικά στη Σχολή μας και ως μέλος της ΕΜΕ συντονίζει τη διδακτική των μαθηματικών.

Ο Ανδρέας Κοντογιάννης, είναι καθηγητής Μαθηματικών και στα δύο τμήματα της Σχολής μας (Ελληνικό και Γαλλικό) με ειδίκευση στα θεωρητικά μαθηματικά. Ως μέλος της διευρωπαϊκής επιστημονικής ομάδας “Tous Chercheurs” συντονίζει το ερευνητικό έργο των μαθητών.

H Κλαίρη Σιάκκα είναι καθηγήτρια Μαθηματικών και Πληροφορικής στη Σχολή μας, υπεύθυνη για τη διεξαγωγή του διεθνούς προγράμματος PISA 2014 (Programme for International Student Assessement) που στοχεύει στην αξιολόγηση των μαθητών υπό την οργάνωση του ΟΟΣΑ. Συμμετέχει σε επιστημονικά συνέδρια (ACSTAC).

Ο Γιώργος Μακρής είναι καθηγητής μαθηματικών στη Σχολή μας με πολυετή πείρα στην εκπαίδευση.

Ο Κώστας Σχοινάς είναι καθηγητής Πληροφορικής και υπεύθυνος του σχολικού δικτύου της Σχολής μας. Ασχολείται με το πρόγραμμα Safer Internet και με τη δημιουργία ψηφιοποιημένου εκπαιδευτικού υλικού στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης της σχολής μας (Espace Numérique).

Η Μαρία Τριανταφύλλου είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής της Σχολής μας με ειδίκευση στην πετοσφαίριση, πρώην αθλήτρια στον ΑΟ Αθήνας και στην ΝΗΑΡ ΗΣΤ, νυν κριτής διεθνών αγώνων στην καλαθοσφαίριση και προπονήτρια της ομάδας Βόλλεΰ της Σχολής.

Ο Frantz Collard είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής της Σχολής μας στο Γαλλικό και το Ελληνικό τμήμα με συνεχή επιμόρφωση σε πολλούς αθλητικούς τομείς και επιμορφωτής σε θέματα πρώτων βοηθειών.

Ο Luigi Σκέμβρης, εκπαιδευτικός στην Α/βαθμια εκπαίδευση, είναι πρωταθλητής και εξειδικευμένος δάσκαλος εφήβων στην επιτραπέζια αντισφαίριση, μέλος της Εθνικής Εφήβων.

Η Αθανασία Γιακουβάκη είναι πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής, Πανελληνιονίκης και Ομοσπονδιακή προπονήτρια. Είναι υπεύθυνη των ελληνικών σχολικών πρωταθλημάτων και υπεύθυνη της παγκόσμιας ομοσπονδίας BWF για την ανάπτυξη του προγράμματος SHUTTLE TIME στα σχολεία.

Ο Λουκάς Καρμανιόλας είναι απόφοιτος του Τ.Ε.Φ.Α.Α.  Αθηνών με ειδικότητα ξιφασκίας και επί σειρά ετών πρωταθλητής στο αγώνισμα της σπάθης. Συνέχισε τις σπουδές του στην προπονητική στη σχολή ξιφασκίας του C.R.E.P.S de Châtenay-Malabry στο Παρίσι παίρνοντας πτυχίο προπονητή για αθλητικούς συλλόγους και για εθνικές ομάδες.

Ο Κωνσταντίνος Μπουμπούκης είναι ο Διευθυντής του Γυμνασίου, επί σειρά ετών πρωταθλητής Ελλάδος και μέλος της Εθνικής ομάδας σπάθης (ξιφασκία). Εργάζεται και ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής στη Σχολή μας. Είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου και ως ηθοποιός και καθηγητής θεατρικής ξιφασκίας - οπλομαχητικής συνεργάζεται κατά καιρούς με το Εθνικό θέατρο, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Φεστιβάλ Αθηνών και με πολλούς άλλους οργανισμούς.

Οι περισσότεροι καθηγητές της Ελληνογαλλικής Σχολής Ευγένιος Ντελακρουά είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών διπλωμάτων.

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΑ 1

ΟΜΑΔΑ 2

10.15-11.45

"VIVE LA CHANDELEUR-ATELIER CREPES"

(ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ)
ANNOUCK BAUDOUIN  - LITO KAMARAS
ΚΟΥΖΙΝΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

10.15-11.45

"ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΘΕΑΤΡΟ"

ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ
 
ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΟΡΟΥ

11.45-12.15

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

11.45-12.15

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

12.20-13.30

"e-ΠΑΙXΝΙΔΙ SCRATCH"

(ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ)
ΚΩΣΤΑΣ ΣΧΟΙΝΑΣ
ΑΙΘΟΥΣΑ 215

12.20-13.40

"ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"

(PING-PONG)
LUIGI ΣΚΕΜΒΡΗΣ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

13.40-15.00

"ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"

PING-PONG
LUIGI ΣΚΕΜΒΡΗΣ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

13.50-15.00

"TESTONS NOS CONNAISSANCESE EN FRANCAIS"

ANNIE ANAGNOSTOPOULOU & FATIMA SALMI

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΦΥΣΙΚΗΣ

ΟΜΑΔΑ 3

ΟΜΑΔΑ 4

10.15-11.45

"ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΤΕΡΙΣΗ - BADMINTON"

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΓΙΑΚΟΥΒΑΚΗ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

10.15-11.45

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ…ΓΝΩΡΙΜΙΑ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

11.45-12.15

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

11.45-12.15

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

12.20-13.50

"ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ…ΓΝΩΡΙΜΙΑ"

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
 
ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

12.20-13.20

ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ  - CHASSE AU TRESOR

MARTHA ASFI, ATHIA TSITSIPI
HALL

14.00-15.00

"ΜΑΓΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ"

ΑΝΝΑ ΤΖΙΜΑ  ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΑΣΚΑΣ
ΑΙΘΟΥΣΕΣ 154a, 154b

13.30-15.00

ΑΡΧΑΙΟ-ΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑΤΑ

ΑΡΕΤΗ ΔΟΥΚΑ ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΙΘΟΥΣΑ 350

ΟΜΑΔΑ 5

ΟΜΑΔΑ 6

10.05-10.55

"ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ {X}ΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ"

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
ΑΙΘΟΥΣΑ 408

10.10-11.10

ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ   - CHASSE AU TRESOR

MARTHA ASFI, ATHIA TSITSIPI
HALL

11.00-11.50

"JOUONS AVEC LA LANGUE"

MICHEL DAUSSY
 
ΑΙΘΟΥΣΑ 352

11.10-12.00

"ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ"

(ΒΙΟΛΟΓΙΑ)
Σ.ΚΑΡΑΒΙΩΤΗ-E.ΚΤΙΣΤΑΚΗ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ

11.45-12.15

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

12.00-12.30

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

12.25-13.20

"ΜΑΓΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ"

ΑΝΝΑ ΤΖΙΜΑ - ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΑΣΚΑΣ
ΑΙΘ.154 a & 154b

12.40-14.50

"ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"

ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ
ΜΑΡΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ & FRANTZ COLLARD

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

13.30-15.00

"ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΣΚΑΛΙ...ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ"

NICOLE GARCIA-IΩΑΝΝΑ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ- ΦΑΝΗ ΦΑΡΜΑΚΑΚΗ
ΑΙΘΟΥΣΑ 150

 

ΟΜΑΔΑ 7

ΟΜΑΔΑ 8

10.10-11.05

"ΚΩΜΙΚΟ-ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ…" ΜΑΡΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΝΕΛΛΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΑΙΘΟΥΣΑ 351

10.15-12.00

ΚΟΥΖΙΝΟΧΗΜΕΙΑ

Μ.ΑΛΙΣΑΒΑΚΗΣ
ΑΙΘΟΥΣΑ 150

11.10-12.00

"ΦΩΣ & ΧΡΩΜΑ"

(ΧΗΜΕΙΑ)
Ι.ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΗΜΕΙΑΣ

 

12.00-12.30

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

12.00-12.30

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

12.30-13.30

"ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΖΟΡΟ"

(ΞΙΦΑΣΚΙΑ)
ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑΣ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

12.40-13.40

"TESTONS NOS CONNAISSANCES EN FRANCAIS"

ANNIE ANAGNOSTOPOULOU & FATIMA SALMI
 
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΦΥΣΙΚΗΣ

14.00-15.00

"ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ {X}ΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ"

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
 
ΑΙΘΟΥΣΑ 408

13.50-15.00

"e-ΠΑΙXΝΙΔΙ SCRATCH"

(ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ)
ΚΩΣΤΑΣ ΣΧΟΙΝΑΣ
ΑΙΘΟΥΣΑ 215

ΟΜΑΔΑ 9

ΟΜΑΔΑ 10

10.15-12.00

"ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"

ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ
ΜΑΡΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ  - FRANTZ COLLARD
ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

10.10-11.00

"ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ"

(ΒΙΟΛΟΓΙΑ)
Σ. ΚΑΡΑΒΙΩΤΗ-E.ΚΤΙΣΤΑΚΗ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ

 

11.10-12.00

"ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΖΟΡΟ"

(ΞΙΦΑΣΚΙΑ)
ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

12.00-12.30

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

12.00-12.30

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

12.35-13.35

"ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ {X}ΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ"

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
 
ΑΙΘΟΥΣΑ 408

12.40-13.50

"ΦΩΣ & ΧΡΩΜΑ"

(ΧΗΜΕΙΑ)
Ι. ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΗΜΕΙΑΣ

13.40-15.00

DRAMADRAMADRAMA

M.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ-Ν.ΣΤΡΑΤΟΥ-Μ.ΑΕΡΧΟΝΤΟΥΔΗ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΟΡΟΥ

14.00-15.00

"ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΟΡΟΥ - ΚΙΝΗΣΗΣ & ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΈΚΦΡΑΣΗΣ"

ΑΙΜΟΝΑΣ ΓΑΡΟΦΑΛΛΟΥ
SALLE DE MOTRICITE-MATERNELLE
Postes en rapport