Το μήνυμα της διευθύντριας
 

« Στη ζωή τίποτα δεν πρέπει να φοβάσαι …μα όλα να τα κατανοείς. » Με τούτα τα απλά λόγια η Μαρία Κιουρί συνοψίζει τον σκοπό του σχολείου μας: να καταπολεμήσουμε την άγνοια και τον φόβο μέσα από την γνώση, να δώσουμε τα εργαλεία της ανάλυσης και της σκέψης που θα επιτρέψουν στη δημιουργία μιας αυτόνομης και κριτικής σκέψης, κυρίως όμως να μεταδώσουμε αυτή την υπέροχη επιθυμία δράσης, να γίνουμε ενεργοί πολίτες, στεκούμενοι στο ύψος των περιστάσεων, όπως άλλωστε το έκανε και η ίδια τις πιο σκοτεινές ώρες της ιστορίας.

 

― Η Γενική Διευθύντρια Brigitte Renn

Η Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά περιλαμβάνει δύο τμήματα, ένα γαλλικό κι ένα ελληνικό με 1675 μαθητές περίπου για το σχολικό έτος 2017- 2018 (713 στο δημοτικό του γαλλικού τμήματος, 615 στο γυμνάσιο – λύκειο του γαλλικού τμήματος και 422 στο γυμνάσιο – λύκειο του ελληνικού τμήματος).

Με αυτόν τον τρόπο οι γονείς δύνανται να επιλέξουν το παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό σύστημα που επιθυμούν για τη μορφωτική και πολιτιστική μόρφωση των παιδιών τους στο πλαίσιο της ελληνικής και γαλλικής νομιμότητας για:

 • Την πλήρη αναγνώριση του διπλώματός τους (το Brevet des Collèges, Baccalauréat français séries L, ES et S και το Απολυτήριο)
 • Τη δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις των ελληνικών πανεπιστημίων (μέσω των Πανελλαδικών), των γαλλικών και των ξένων.
 • Τις εξαιρετικές γλωσσικές και πολιτιστικές δεξιότητες (γαλλικά, ελληνικά και αγγλικά κυρίως).
 • Η Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά έχει μια διπλή αναγνώριση τόσο στην Γαλλία και την Ελλάδα:
 • Μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου του Συνδέσμου για τη γαλλική εκπαίδευση στο εξωτερικό (AEFE), ανήκει στα 494 περίπου σχολεία σε 135 κράτη (330.000 μαθητές) γεγονός που επιτρέπει μια συνέχιση της εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο. Η αριστεία του είναι γνωστή στην Ελλάδα και στα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια και Σχολές διεθνώς.
 • Αναγνωρισμένο ως ιδιωτικό ξένο σχολείο από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, προσφέρει στους μαθητές του ελληνικού τμήματος την καλύτερη δυνατότητα στην Ελλάδα να προσεγγίσουν τη γλώσσα και τη γαλλική κουλτούρα χάρη στην υψηλή παιδαγωγική ποιότητα και την άμεση επαφή των ελληνόφωνων με τους γαλλόφωνους μαθητές (κοινή σχολική ζωή, κοινά παιδαγωγικά προγράμματα, κοινά ταξίδια). Για τη συνέχιση δε των σπουδών τους στα Γαλλικά Πανεπιστήμια έχουν μεγάλες διευκολύνσεις.


Τα αποτελέσματα της σχολής μας είναι εξαιρετικά:

 • Εξαιρετική εκμάθηση και επίπεδο δεξιοτήτων στη γαλλική γλώσσα εγγυημένα στο τέλος της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 • Στο Γαλλικό Εθνικό Δίπλωμα Γυμνασίου – Brevet (DNB 2017): 100% επιτυχία όπου το 98,6% με διάκριση (59,2% Πολύ καλά, 30,2% Καλά και 9,2% Αρκετά Καλά)!
 • Στο Γαλλικό Baccalauréat του γαλλικού τμήματος (Bac 2017): 98,2% επιτυχία όπου το 80,3% με διάκριση (41% Πολύ Καλά, 25% Καλά και 14,3% Αρκετά Καλά)!
 • Στις Πανελλήνιες εξετάσεις (2017): 90,4% σε ΑΕΙ και 9,6% σε ΤΕΙ, 8 στους 10 από τους μαθητές μας (80,9%) με γενικό μέσο όρο πάνω από 14/20 (έναντι 44,25% σε εθνικό επίπεδο).
 • Η Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά είναι επομένως μια σχολή υψηλού επιπέδου ανοιχτή σε όλους (Έλληνες, Γάλλους και άλλους), που επιτρέπει στους μαθητές να αναπτύξουν και να μάθουν τα ελληνικά και γαλλικά υπό τις καλύτερες συνθήκες στην Ελλάδα στα πλαίσια ενός δυναμικού δίγλωσσου και διαπολιτισμικού περιβάλλοντος συνυπολογίζοντας το εξαιρετικό διεθνές προφίλ (Section Internationale Britannique). Αποτελεί λοιπόν μια προστιθέμενη αξία για τους μαθητές μας και τους ετοιμάζει επιτυχώς για τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια και τις ανώτατες σχολές παγκοσμίως.