Μεσημεριανές εξωσχολικές δραστηριότητες

Οι εγγραφές σε αυτού του είδους τις δραστηριότητες, που διεξάγονται κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών διαλειμμάτων, γίνονται απ’ευθείας στον καθηγητή της εκάστοτε δραστηριότητας. Ένα έντυπο εγγραφής θα δοθεί στο παιδί σας το οποίο πρέπει να συμπληρώσετε και υπογράψετε και στη συνέχεια να επιστραφεί στον καθηγητή.

Τεχνικές Τσίρκου

Δραστηριότητα η οποία συνδυάζει διαφορετικές τεχνικές θεάματος και θα γίνεται κάθε Δευτέρα 12:00-12:45 (5η ώρα). Σαν συμπλήρωμα της προτεινόμενης κάθε Παρασκευή αντίστοιχης δραστηριότητας αναπτύσσει το δημιουργικό πνεύμα μέσω της εκφραστικής κίνησης και ενός παιγνιώδους σεναρίου, με στοιχεία από ζογκλερικά και «μαγικά κόλπα».

Η εγγραφή γίνεται απ’ευθείας στο κ. Collard

Καλαθοσφαίριση

Η καλαθοσφαίριση, το ευρέως σε όλους γνωστό μπάσκετ, αναπτύσσει την έννοια της τακτικής και ενδυναμώνει την ομαδικότητα. Συμβάλλει ενεργά στη γενικότερη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των εφήβων.

Η Anaïs Bouxin, καθηγήτρια φυσικής αγωγής, έχει τη χαρά να υποδεχτεί τους μαθητές του γυμνασίου και λυκείου των δύο τμημάτων σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα :

  • Τρίτη 12h00 - 12h45, προπόνηση για τους μαθητές Γυμνασίου και των δύο τμημάτων.
  • Τετάρτη 12h00 - 12h45, interclasses (εσωτερικό πρωτάθλημα) για τις τάξεις από 5eme για το γαλλικό τμήμα και από Β γυμνασίου για το ελληνικό τμήμα.
  • Τετάρτη 12h45-13h35 προπόνηση για τους μαθητές Λυκείου και των δύο τμημάτων.

Η εγγραφή γίνεται απ’ευθείας στην κα Bouxin.

Αθλήματα ρακέτας

Τα αθλήματα ρακέτας, ως ευχάριστες δραστηριότητες προσβάσιμες σε όλους, αναπτύσσουν το συντονισμό της κίνησης και την έννοια της τακτικής.

Κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 12h00 - 12h45, ο κ. Διακονής θα έχει τη χαρά να υποδεχτεί τους μαθητές του γυμνασίου και των δύο τμημάτων στο πλαίσιο διοργάνωσης εσωτερικού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης (ping-pong) και αντιπτέρισης (badminton).

Η εγγραφή γίνεται απ’ευθείας στoν κ. Διακονή.

Ποδόσφαιρο

Πολύ διαδεδομένο άθλημα με μεγάλη απήχηση στους νέους. Οι συμμετέχοντες μαθητές θα αναπτύξουν το ομαδικό πνεύμα και την έννοια της τακτικής μέσω της διασκέδασης και της εξάσκησης στο γήπεδο με συνθετικό χλοοτάπητα του σχολείου μας.

Ο Pascal Duchemin, καθηγητής φυσικής αγωγής, έχει τη χαρά να υποδεχτεί τους μαθητές του γυμνασίου και των δύο τμημάτων για να λάβουν μέρος στο εσωτερικό πρωτάθλημα (interclasses) κάθε Πέμπτη 12h00 - 12h45.

Η εγγραφή γίνεται απ’ευθείας στoν κ. Duchemin.

Μουσικό εργαστήρι (vocal & instrumental)

Δια μέσου των τραγουδιών του κόσμου, το ρυθμό του σώματος, τη ρυθμική αγωγή με κρουστά, την ενασχόληση με το body percussion, το εργαστήρι θα ανιχνεύσει τη φωνή στο τραγούδι και το ρυθμό αξιοποιώντας πρωτίστως τη συνεργασία των μαθητών.

Η Marie Laure Le Cardinal, καθηγήτρια μουσικής, έχει τη χαρά να υποδεχτεί τους μαθητές του γυμνασίου του γαλλικού τμήματος κάθε Τρίτη από τις 15:35 έως τις 16:25

Η εγγραφή γίνεται απ’ευθείας στην κα Le Cardinal.

Καλλιτεχνικό εργαστήρι

Oι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν την τέχνη μέσω της έννοιας της παράστασης, του χώρου και του χρόνου. Πιο συγκεκριμένα, θα μελετήσουν σκηνογραφικά προβλήματα δημιουργώντας σκηνικά, κοστούμια, αξεσουάρ θεάτρου, αφίσες με αφορμή διάφορες παραστάσεις, όπως η μουσική βραδιά κ.α.

Η Michèle Gaslais, καθηγήτρια καλλιτεχνικών, έχει τη χαρά να υποδεχτεί τους μαθητές και των δύο τμημάτων κάθε Τρίτη 11h54 - 12h44 (Γυμνάσιο) και 12h47 - 13h37 (Λύκειο) και κάθε Τετάρτη 12h47 - 13h40.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΤΑΞΕΙΣ

ΗΜΕΡΑ

ΩΡΑ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΣΙΡΚΟΥ

Μαθητές Γυμνασίου και των δύο τμημάτων

Δευτέρα

H5

Frantz Collard

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ INTERCLASSES

Μαθητές Γυμνασίου και των δύο τμημάτων

Πέμπτη

H5

Pascal Duchemin

PING-PONG ΚΑΙ  BADMINTON

Μαθητές Γυμνασίου και των δύο τμημάτων

Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη

H5

Γιώργος Διακονής

BASKET ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Μαθητές Γυμνασίου και των δύο τμημάτων Τρίτη H5 Anais Bouxin

BASKET ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ​​​​​​​

Μαθητές Λυκείου και των δύο τμημάτων Τετάρτη​​​​​​​ H6 Anais Bouxin

BASKET INTERCLASSES ((εσωτερικό πρωτάθλημα)

από την 5ème και B Γυμνασίου

Τετάρτη​​​​​​​

H5

Anais Bouxin

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ​​​​​​​

Μαθητές Γυμνασίου​​​​​​​

Μαθητές Λυκείου

Τρίτη​​​​​​​

Τρίτη Τετάρτη

H5

H6

Michèle Gaslais

ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ (« VOCAL ET INSTRUMENTAL »)

Μαθητές Γυμνασίου​​​​​​​​​​​​​​ του Γαλλικού Τμήματος Τρίτη​​​​​​​ H9 Laure Le Cardinal,