Ateliers - Πρόγραμμα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

09:30-10.00 Προσέλευση - Επιβεβαίωση εγγραφών.

10.00 Bράβευση των διακριθέντων μαθητών του 3ου διαγωνισμού Μαθηματικής σκέψης, Λογικής & Αλγοριθμικής Δεξιότητας "Ανρί Πουανκαρέ"

Ομιλίες που απευθύνονται στους γονείς

10:30-11:00 (Βιβλιοθήκη)

Καλωσόρισμα-Παρουσίαση του σχολείου από τον Διευθυντή του Γυμνασίου, κ. Κωνσταντίνο ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΗ και την Υποδιευθύντρια του Λυκείου, κα Ιωάννα ΣΑΒΒΙΝΙΔΟΥ

11.00-12.30 (Βιβλιοθήκη)

Κεντρική Ομιλία που απευθύνεται στους γονείς και κηδεμόνες από τους ψυχολόγους – συγγραφείς, Χριστίνα Μιχαλοπούλου και Γιώργο Κίσσα.

Θέμα: ”H μετάβαση από την παιδικότητα στον πλούσιο κόσμο της εφηβείας”

13.15-14.00 Ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του σχολείου.

Εργαστήρια που απευθύνονται στους μαθητές E’ & ΣΤ’ Δημοτικού

10:00-15:00 (Αίθουσες χορού, πολλαπλών χρήσεων, καλλιτεχνικών, τεχνολογίας, εργαστήρια φυσικών επιστημών, γυμναστήρια)

1. Θεατρικό Παιχνίδι

a) Γνωριζόμαστε και ‘’ζωντανεύουμε’’ μία φανταστική ιστορία Πατρίκιος Κωστής

β) Drama, drama, drama Μαργαρίτα Παρασκευοπούλου, Νίνα Στράτου, Μπέσσυ Αρχοντούδη.

2. Χορός, κίνηση & θεατρική έκφραση Αίμονας Γαροφάλλου.

3. Ανεβαίνοντας ένα σκαλί... μια φορά και έναν καιρό... Nicole Garcia, Ιωάννα Σπηλιοπούλου, Φανή Φαρμακάκη.

4. Γλωσσικά… παιχνίδια

α) Κωμικο-γράφοντας δημιουργικά με φαντασία και... Μαρία Γεωργίου, Νέλλη Παπαθανασίου.

β) Αρχαιο-παιχνιδίσματα Αρετή Δούκα, Θανάσης Σπηλιόπουλος.

5. Εικαστική… γνωριμία Κατερίνα Χριστοπούλου.

6. Parlons français !!!

α) Chasse au trésor ή αλλιώς κυνήγι θησαυρού Martha Asfi.

β) Et si on jouait les rossignols? (Γαλλικά τραγούδια) Anouck Baudouin & Lito Kamaras.

γ) Testons nos connaissances en français (Δοκιμάζοντας τις γνώσεις μας στα γαλλικά…) Annie Anagnostopoulou, Fatima Salmi.

δ) Je joue et j’apprends - Παίζω και μαθαίνω Athia Tsitsipi

ε) Le sandwich à la française! (Μία νόστιμη έκπληξη) Ιωάννα Κηρύκου

7. Τρελοί Επιστήμονες

α) Μαγική Φυσική Άννα Τζίμα, Παναγιώτης Μαυρομάτης.

β) Οι αισθήσεις μας και ο κόσμος (Bιολογία) Σοφία Καραβιώτη, Ελένη Κτιστάκη.

γ) Κουζινοχημεία Μανώλης Αλισαβάκης.

δ) Φως και Χρώμα (Xημεία) Ιωάννα Στεργιοπούλου, Ιωάννης Αδάμ.

ε) Το κυνήγι του {X}αμένου θησαυρού (Mαθηματικά) Γιώργος Γεωργαντάς, Βαγγέλης Σαλβάνος, Στρατής Ψαρός, Ανδρέας Κοντογιάννης, Κλαίρη Σιάκκα, Γιώργος Μακρής.

στ) e-παιχνίδι Scratch Κώστας Σχοινάς

ζ) Robot-ικοί αγώνες Τηλέμαχος Καρατζάς

8. Τα παιδία παίζει

α) Αναρρίχηση Frantz Collard, Μαρία Τριανταφύλλου

β) Επιτραπέζια Αντισφαίριση (ping-pong) Luigi Σκέμβρης

γ) Γνωρίζοντας την Αντιπτέριση-Badminton Αθανασία Γιακουβάκη.

δ) Στα βήματα του Ζορό (ξιφασκία) Λουκάς Καρμανιόλας.

Κύρια γλώσσα στα εργαστήρια είναι η ελληνική.

Στα εργαστήρια : Parlons français !!! από την ομάδα FLE,

Ανεβαίνοντας ένα σκαλί... μια φορά και έναν καιρό... με τη Nicole Garcia, την Ιωάννα Σπηλιοπούλου και τη Φανή Φαρμακάκη,

στην αναρρίχηση με τον Frantz Collard και τη Μαρία Τριανταφύλλου

χρησιμοποιείται η ελληνική και η γαλλική γλώσσα.

Στο εργαστήρι drama, drama, drama με τη Μαργαρίτα Παρασκευοπούλου, τη Νίνα Στράτου και την Μπέσσυ Αρχοντούδη χρησιμοποιείται η ελληνική και η αγγλική γλώσσα.

Προβλέπεται διάλειμμα ανάμεσα στα εργαστήρια ή τις ομιλίες για να προσφερθούν αναψυκτικά, καφές και σνακ.

Περιεχόμενο εργαστηρίων

1. Θεατρικό Παιχνίδι

α) Γνωριζόμαστε και ‘’ζωντανεύουμε’’ μία φανταστική ιστορία από τον ηθοποιό Πατρίκιο Κωστή.

Πώς μπορούμε άραγε να σκαρώσουμε μία ιστορία; Πώς να νιώθουμε άραγε, όταν έπειτα την ακούμε;
Και αν είχαμε τη δυνατότητα να την ‘’ζωντανέψουμε’’; Τρία ερωτήματα που θα βρουν απάντηση μέσα από το παιχνίδι και τις νέες γνωριμίες.

β) Drama, drama, drama, από τις καθηγήτριες αγγλικής φιλολογίας του σχολείου μας Μαργαρίτα Παρασκευοπούλου, Νίνα Στράτου και Μπέσσυ Αρχοντούδη. Η χαρά του παιχνιδιού, οι ασκήσεις προθέρμανσης και η εμψύχωση μέσα από την επικοινωνία συντροφεύουν τα παιδιά στο ανέβασμα ενός μικρού θεατρικού έργου στα αγγλικά βελτιώνοντας την προφορά τους και κεντρίζουν το ενδιαφέρον τους για την αγγλική γλώσσα και το θέατρο.

2. Χορός, κίνηση & θεατρική έκφραση από τον Αίμονα Γαροφάλλου. Χορεύω και εκφράζομαι στον χώρο με το σώμα. Η μουσική και η κίνηση ανοίγει νέους δρόμους σκέψης και έκφρασης.

3. Ανεβαίνοντας ένα σκαλί...μια φορά και έναν καιρό... Τα παραδοσιακά παραμύθια μάς μιλάνε για τη ζωή. Μας κάνουν να γελάμε, να σκεφτόμαστε και να μεγαλώνουμε. Επιλεγμένα παραμύθια σοφίας από τη Γαλλία, την Ελλάδα και όλον τον κόσμο θα αφηγηθούν η Nicole Garcia, καθηγήτρια γαλλικής και ισπανικής γλώσσας, η Ιωάννα Σπηλιοπούλου, φιλόλογος του σχολείου μας, η Φανή Φαρμακάκη, δασκάλα ελληνικής γλώσσας στο γαλλικό δημοτικό, καθώς και μαθήτριες. Η αφήγηση θα συνδυαστεί με το θεατρικό παιχνίδι και τη δημιουργική γραφή.

4. Γλωσσικά… παιχνίδια

α) Κωμικο-γράφοντας δημιουργικά με φαντασία και ...

Η ανάγκη για αφήγηση είναι εντυπωμένη στο DNA μας, μεταφέρει γνώσεις, πολιτισμικές αξίες και στάσεις και μας ψυχαγωγεί. Στο εργαστήρι, με τη βοήθεια των φιλολόγων του σχολείου μας Μαρίας Γεωργίου και Νέλλης Παπαθανασίου, τα παιδιά θα διαβάσουν λογοτεχνία, θα εμπνευστούν το δικό τους αφήγημα και θα το αναδομήσουν με τις δικές τους ζωγραφιές και σκίτσα.
β) Αρχαιο-παιχνιδίσματα από τους φιλολόγους του σχολείου μας Αρετή Δούκα και Θανάση Σπηλιόπουλο. Μία εισαγωγή στον αρχαίο κόσμο, τη γλώσσα και την τέχνη, όπου οι συμμετέχοντες μέσα από διαδραστικά παιχνίδια θα συνειδητοποιήσουν τη διαχρονικότητα και τη συνέχεια της ελληνικής γλώσσας. Θα μάθουν «μυστικά» της αρχαίας ελληνικής προφοράς και θα «βάλουν χρώμα» στην αρχαία ελληνική τέχνη.

5. Εικαστική…γνωριμία από την καθηγήτρια εικαστικών τεχνών του σχολείου μας Κατερίνα Χριστοπούλου. Με αφορμή κάποιο μεγάλο ζωγράφο του 20ου αιώνα, του οποίου το έργο θα παρουσιαστεί σύντομα, δίνοντας έμφαση σε στοιχεία κλειδιά, τα παιδιά θα γνωρίσουν το εργαστήρι εικαστικών της σχολής μας, μέσα από ένα ελεύθερο παιχνίδι με την τέχνη και θα εμπνευστούν για το δικό τους παιχνίδι με τα χρώματα.

6. Parlons français !!!

α) Chasse au trésor ή αλλιώς κυνήγι θησαυρού από την καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας του σχολείου μας Martha Asfi, με τη βοήθεια των μαθητών μας.
Ελάτε μαζί μας να βρούμε το θησαυρό με όχημα τη γαλλική γλώσσα. Οι μικροί μας ήρωες θα σας βοηθήσουν να λύσετε τα αινίγματα και τους γρίφους βήμα-βήμα. Είστε έτοιμοι; Ξεκινάμε!
β) Et si on jouait les rossignols? (Γαλλικά τραγούδια) από τις καθηγήτριες γαλλικής γλώσσας του σχολείου μας Anouck Baudouin και Lito Kamaras. Σύντομα έρχεται η Άνοιξη! Θα την προαναγγείλουμε στα γαλλικά τραγουδώντας γνωστές μελωδίες που θα μας γεμίσουν χαρά
γ) Testons nos connaissances en français (Δοκιμάζοντας τις γνώσεις μας στα γαλλικά) από τις καθηγήτριες γαλλικής γλώσσας του σχολείου μας Annie Anagnostopoulou και Fatima Salmi και με τη βοήθεια των μαθητών μας, σε ένα παιχνίδι ρόλων, όπου οι μαθητές γίνονται δάσκαλοι. Τα παιδιά που θα λάβουν μέρος σ’ αυτό το εργαστήρι θα αντιληφθούν πώς μέσα από ένα παιχνίδι γνώσεων είναι εύκολο να εξοικειωθείς και να αγαπήσεις τα Γαλλικά.
δ) Je joue et j’apprends - Παίζω και μαθαίνω από την καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας του σχολείου μας Athia Tsitsipi, με τη βοήθεια των μαθητών μας. Οι μαθητές καλούνται να συνεργαστούν και να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον ώστε να βγούν νικητές στις διάφορες δοκιμασίες/παιχνίδια (μνήμης,περιγραφής…) έχοντας ως εργαλείο...τη γαλλική γλώσσα και την επινοητικότητα τους!
ε) Le sandwich à la française! Μία νόστιμη έκπληξη από την καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας του σχολείου μας Ιωάννα Κηρύκου, με τη βοήθεια των μαθητών μας. Τα υλικά παρασκευής ενός γαλλικού σάντουιτς και η ιστορία τους. Πώς το φτιάχνουμε; Με τη χρήση της γαλλικής γλώσσας θα παρασκευάσουμε sandwich à la française, θα απαντήσουμε σε ένα ερωτηματολόγιο και μετά ... θα τα δοκιμάσουμε!!!

7. Τρελοί Επιστήμονες

α) Μαγική Φυσική
Η Φυσική μαγεύει! Με την εμψυχωτική καθοδήγηση των καθηγητών φυσικής του σχολείου Άννας Τζίμα και Παναγιώτη Μαυρομμάτη, οι μαθητές στο εργαστήρι μας θα εξαφανίσουν αντικείμενα, θα ακολουθήσουν τα αόρατα ίχνη των laser και θα δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στον ηλεκτρικό λαβύρινθο. Και αυτά αποτελούν μόνο μία γεύση από τη μαγεία. Στο τέλος θα το ... «κάψουμε»... με ένα εντυπωσιακό βραχυκύκλωμα!
β) Οι αισθήσεις μας και ο κόσμος με τις καθηγήτριες βιολογίας του σχολείου μας Σοφία Καραβιώτη και Ελένη Κτιστάκη. Ένα βιωματικό παιγνίδι για να κατανοήσουμε πως μέσω των αισθήσεων ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται τον κόσμο. Το ατελιέ θα περιλαμβάνει βιωματικά και ψηφιακά παιχνίδια, και παρατήρηση ανθρώπινων ιστών στο μικροσκόπιο.
γ) Κουζινοχημεία με τον χημικό μας Μανώλη Αλισαβάκη. Με τη χρήση καθημερινών οικιακών σκευών χωρίς να χρησιμοποιήσουμε, αυτό που λέμε, «αντιδραστήρια» θα πειραματιστούμε με χρώματα, μαγειρικές «πρακτικές», απλά πειράματα που γίνονται παντού και εύκολα. Έτσι θα βγάλουμε τη Χημεία από το εργαστήριο φέρνοντάς την στην κουζίνα!
Οι μικροί μαθητές της ομάδας, με τη συμμετοχή τους σε αυτό το εργαστήριο, θα αποκτήσουν το πρώτο τους δίπλωμα «κουζινοχημείας».
δ) Φως & Χρώμα. Με τη βοήθεια των χημικών μας Ιωάννας Στεργιοπούλου και Ιωάννη Αδάμ οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με εργαστηριακά όργανα και μεθόδους, θα μάθουν και θα εξηγήσουν διασκεδάζοντας όλα εκείνα που φαίνονται δύσκολα και δυσνόητα. Με χρώματα και φως θα γίνουμε για λίγο ερευνητές στο μαγικό κόσμο της Χημείας.
ε) Το κυνήγι του {X}αμένου θησαυρού. Φήμες και θρύλοι για τον χαμένο θησαυρό τυλιγμένοι με πέπλο μυστηρίου κεντρίζουν τη φαντασία των «κυνηγών» μαθητών. Τα παιδιά εφοδιασμένα με ανιχνευτές πολύτιμων μαθηματικών εργαλείων, εξορμούν στους χώρους του σχολείου μας και αναζητούν τον «άγνωστο Χ» σε μια εναλλακτική προσέγγιση βιωματικής μάθησης των μαθηματικών. (Με τους μαθηματικούς του σχολείου μας Γιώργο Γεωργαντά, Βαγγέλη Σαλβάνο, Στρατή Ψαρό, Ανδρέα Κοντογιάννη, Κλαίρη Σιάκκα και Γιώργο Μακρή).
στ) e-παιχνίδι, παίζοντας με το Scratch. Μία εναλλακτική διδακτική προσέγγιση του προγραμματισμού με την καθoδήγηση του καθηγητή πληροφορικής του σχολείου μας Κώστα Σχοινά. Οι μαθητές παίζουν, μαθαίνουν και δημιουργούν κόμικς, video-clips και ηλεκτρονικά παιχνίδια.
ζ) Robot-ικοί αγώνες. Μία πρώτη γνωριμία με τον προγραμματισμό και την ρομποτική σε ένα πρωτότυπο αγώνα δρόμου. Οι μαθητές θα προσπαθήσουν να «εκπαιδεύσουν» τα mBots έτσι ώστε να τερματίσουν πρώτοι στην πίστα που θα έχει στηθεί στο εργαστήριο τεχνολογίας.

8. Τα παιδία παίζει. Οι μαθητές κάνουν μία πρώτη γνωριμία με τα διαφορετικά αθλήματα που διδάσκονται στο Γυμνάσιό μας. Σκαρφαλώνουν στον τοίχο αναρρίχησης υπό την ενθαρρυντική καθοδήγηση της Μαρίας Τριανταφύλλου και του Frantz Collard, μαθαίνουν τα μυστικά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης από τον πρωταθλητή Luigi Σκέμβρη, της αντιπτέρισης (badminton) από την ομοσπονδιακή προπονήτρια Αθανασία Γιακουβάκη και της ξιφασκίας από τον πρωταθλητή Λουκά Καρμανιόλα.

Σχεδιασμός, διοργάνωση και υλοποίηση του προγράμματος για την Ελληνογαλλική Σχολή Αγίας Παρασκευής, Ευγένιος Ντελακρουά: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης, Διευθυντής του Γυμνασίου, Νέλλη Παπαθανασίου, υποδιευθύντρια του Γυμνασίου, Ιωάννα Σαββινίδου, Υποδιευθύντρια του Λυκείου, Μαρία Παύλου, υπεύθυνη των ανθρωπιστικών σπουδών.

Οι φιλόλογοι της Σχολής μας: Κατερίνα Αλιβέρτη, Ειρήνη Αντωνοπούλου, Μαρίκα Γεωργίου, Αρετή Δούκα, Κατερίνα Καραμπίνα, Παναγιώτης Κοσμάς, Κωστής Παπαϊωάννου Μαριλένα Παπαδοπούλου, Νέλλη Παπαθανασίου, Εύα Παπακώστα, Μαρία Παύλου, Ιωάννα Σαββινίδου, Θανάσης Σπηλιόπουλος και Ιωάννα Σπηλιοπούλου, εμπνευστές της όλης δράσης, υποστηρίζουν και συνεπικουρούν στην διεξαγωγή των εργαστηρίων δημιουργικής γραφής, θεατρικού παιχνιδιού, χορού, κίνησης, θεατρικής έκφρασης, αφήγησης και τέχνης ανάλογα με την εξειδίκευση και τα πνευματικά τους ενδιαφέροντα.

Λίγα λόγια για τους παιδαγωγούς, συγγραφείς και εμψυχωτές των εργαστηρίων:

Η Χριστίνα Μιχαλοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Εργάζεται ως ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια. Σπούδασε στη Μ. Βρετανία, αρχικά Φιλοσοφία (Βahons) στο Πανεπιστήμιο του Βόρειου Λονδίνου, Συμβουλευτική Ψυχολογία (Masters) στο Πανεπιστήμιο του Keele και τέλος ψυχολογία στο Οpen University. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της παρέμεινε στο Λονδίνο όπου και εργάστηκε στην κλινική Promis (ιδιωτική κλινική για εξαρτήσεις και διαταραχές διατροφής). Το 1994 επέστρεψε στην Ελλάδα και ξεκίνησε να εργάζεται στο Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Αγ. Βαρβάρας (του Ελληνικού Κέντρου Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής). Από το 1997 ως το 2002 εργάστηκε ως ψυχολόγος, υπεύθυνη για το νηπιαγωγείο και το δημοτικό, στα εκπαιδευτήρια "Γείτονα" (Βάρη) και από το 2003 ως το 2009 στα εκπαιδευτήρια "Κωστέα-Γείτονα" (Παλλήνη) ως υπεύθυνη του τμήματος Ψυχοπαιδαγωγικής Υποστήριξης και Συμβουλευτικής του Γυμνασίου, Λυκείου και Ι.Β. Από τον Σεπτέμβριο του 2009 έως τον Αύγουστο του 2011 συνεργάστηκε με το Νηπιαγωγείο και τον Βρεφονηπιακό Σταθμό "Μαίρη Αργύρη-Λαιμού". Από το 1994 ως σήμερα εργάζεται ιδιωτικά (ψυχοθεραπείες ενηλίκων, ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης). Είναι μέλος της Ελληνικής Ψυχοσωματικής Εταιρείας IPSO Pierre Marty" ,του Βρεττανικού Συλλόγου Ψυχολόγων και της Γαλλικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας (SFPPG).

Ο Γιώργος Κίσσας γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές του στη Θεολογία (1981) Φιλοσοφία (1987) και Ψυχολογία (2001) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου και πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές και του απονεμήθηκε ο τίτλος του διδάκτορα (1996). Είναι κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας από την European Association of Psychotherapy (E.A.P.). Εκπαιδεύτηκε στη συστημική-οικογενειακή θεραπεία. Εργάζεται ιδιωτικά ως αδειούχος ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής. Συνεργάστηκε από το 1996-2012 με το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων ως θεραπευτής και εκπαιδευτής-επόπτης εκπαιδευομένων ψυχοθεραπευτών. Επίσης εργάστηκε στη δημόσια μέση εκπαίδευση ως καθηγητής θρησκευτικών από το 1982 μέχρι το 2009. Είναι τακτικό μέλος της European Association of Psychotherapy (E.A.P) και της European Family Therapy Association(E.F.T.A.), καθώς επίσης και της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Ψ.Ε), του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ) και της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ).

Ο Πατρίκιος Κωστής είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής Βεάκη (2003). Εργάζεται στο θέατρο, την τηλεόραση και το σινεμά από το 1998. Έχει σπουδάσει θεατρικό παιχνίδι στο Θέατρο της Ημέρας με τον Λάκη Κουρετζή. Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Προσχολικής Αγωγής Δημιουργίας και Έκφρασης από το δημόσιο ΙΕΚ Αχαρνών. Έχει εργαστεί σε παιδικούς σταθμούς και στο σχολείο ως δάσκαλος θεατρικής αγωγής. Αυτή την περίοδο σπουδάζει στο Παιδαγωγικό Τμήμα του ΕΚΠΑ. Παίζει φλάουτο, φλογέρα, σαξόφωνο και στον ελεύθερο χρόνο του αθλείται στην ύπαιθρο αλλά και στην θάλασσα που την αγαπάει ιδιαίτερα.

Ο Αίμονας Γαροφάλλου είναι απόφοιτος της Σχολής μας, ηθοποιός, χορευτής και δάσκαλος χορού. Έχει μακρά θητεία στην Εθνική Λυρική Σκηνή, έχει συνεργαστεί με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με άλλους οργανισμούς, θέατρα και χοροθεατρικές ομάδες. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται κυρίως με τη διδασκαλία χορού.

Η Μαργαρίτα Παρασκευοπούλου είναι καθηγήτρια Αγγλικών στην Σχολή μας. Aπό το 2000 είναι παράλληλα υπεύθυνη για τον όμιλο Θεάτρου της Σχολής, έχοντας συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο (Θουκυδίδης) και με το Φεστιβάλ Lingue in Scena στο Τορίνο (Όρνιθες). Έχει μετεκπαιδευτεί στη δραματική τέχνη μέσα από σειρά σεμιναρίων εγκεκριμένων οργανισμών.

Η Νίνα Στράτου είναι καθηγήτρια Αγγλικών στη Σχολή μας. Είναι ενεργό μέλος του Cambridge English Teacher, προετοιμάζει ομάδες μαθητών για τις εξετάσεις γλωσσομάθειας του Πανεπιστημίου του Cambridge και ειδικεύεται σε σύγχρονες μορφές διδασκαλίας.

Η Μπέσσυ Αρχοντούδη είναι καθηγήτρια Αγγλικών στη Σχολή μας. Γεννήθηκε στο Τορόντο του Καναδά. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Glendon College, York University και συνέχισε τις σπουδές της στην εκπαίδευση του ESL στο George Brown College. Η εμπειρία της από διάφορα πολυπολιτισμικά σχολεία του Τορόντο μεταφέρεται από το 1996 στην Αθήνα και αναδεικνύει την αγγλική γλώσσα ως όχημα μετάδοσης νέου πολιτισμικού κώδικα.

Η Ιωάννα Σπηλιοπούλου είναι φιλόλογος στη Σχολή μας με ειδίκευση στη Θεωρία της Λογοτεχνίας (Université Paris IV, Sorbonne). Σχετικά με την αφήγηση παραμυθιών έχει παρακολουθήσει σεμινάρια της Αγνής Στρουμπούλη και της Λίλης Λαμπρέλλη.

Η Nicole Garcia είναι διπλωματούχος της σχολής γλωσσών του πανεπιστημίου Lumière Lyon 2, έχει εκπαιδευτεί στην τέχνη της αφήγησης από τους Hamadi και Atavi G. Amedegnato στις Βρυξέλλες και εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στη Σχολή μας. Αγαπά να μοιράζεται με τα παιδιά γνώσεις, συναισθήματα και αξίες.

Η Φανή Φαρμακάκη είναι απόφοιτος της Σχολής μας και εργάζεται ως δασκάλα στο Δημοτικό του γαλλικού τμήματος. Αριστούχος πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών, ολοκληρώνει τις Μεταπτυχιακές Σπουδές της στο πρόγραμμα «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και στη δια βίου μάθηση» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών στο Ναύπλιο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για την Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση και είναι ενεργό μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

H Κατερίνα Χριστοπούλου είναι εικαστικός και καθηγήτρια Arts Plastiques (Εικαστικών) στη Σχολή μας. Σπούδασε Διακοσμητική και Σχεδιασμό Εσωτερικών Χώρων στο ΤΕΙ Αθήνας και Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας στο εργαστήριο του Ι. Ψυχοπαίδη. Έχει διδάξει εικαστικά στην πρωτοβάθμια και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σχεδιασμό Εσωτερικών Χώρων και design στο τμήμα Διακοσμητών του ΙΙΕΚ ΔΟΜΗ και κεραμική στην Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Σαλαμάνκα, στην Ισπανία. Σε συνεργασία με άλλους εικαστικούς, λειτουργεί από το 2012 τον χώρο εικαστικών δράσεων art tutu, που βρίσκεται στην περιοχή της Ακρόπολης. Στο ενεργητικό της έχει 2 ατομικές και πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Η Μαρία Γεωργίου είναι φιλόλογος στη Σχολή μας. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ στο τμήμα φιλοσοφίας-παιδαγωγικής και ψυχολογίας. Ειδικεύτηκε στην ψυχολογία και έχει παρακολουθήσει πολύμηνα σεμινάρια ψυχολογίας, επαγγελματικού προσανατολισμού και δημιουργικής γραφής. Δουλεύει στο σχολείο μας είκοσι πέντε συναπτά έτη.

Η Νέλλη Παπαθανασίου η Υποδιευθύντρια του Γυμνασίου, είναι φιλόλογος, απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τμήματος κλασικής φιλολογίας. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές στο University College London αφορούσαν το αρχαίο ελληνικό, το ρωμαϊκό θέατρο και τους προσωκρατικούς φιλοσόφους. Έχει λάβει την πιστοποίηση χρήσης των ΤΠΕ στην εκπαίδευση Β’ επιπέδου και ασχολείται με θέματα δημιουργικής γραφής.

Η Μάρθα Ασφή είναι υπεύθυνη-συντονίστρια της παιδαγωγικής ομάδας FLE, καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας στη Σχολή μας και στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Επιμορφώτρια και πρέσβειρα του προγράμματος της γαλλοφωνίας Bonjour du Monde για την Ελλάδα στη Νίκαια της Γαλλίας. Στο πλαίσιο των διδακτορικών της σπουδών, διεξάγει έρευνα για την αξιολόγηση της γλωσσικής διαμεσολάβησης.

Η ομάδα FLE της Σχολής αποτελείται από γαλλόφωνους καθηγητές με ανώτατες σπουδές στη Γαλλία, (Έφη Ραϊκοπούλου, Αννύ Αναγνωστοπούλου, Fatima Salmi, Lito Kamaras, Annouck Baudouin, Μάρθα Ασφή, Άθια Τσιτσιπή, Ιωάννα Κηρύκου). Οι καθηγητές εργάζονται με στόχο τη γνωριμία των μαθητών με τον γαλλικό πολιτισμό. Η υλοποίηση κοινών projets ελληνικού και γαλλικού τμήματος, οι ανταλλαγές και τα εκπαιδευτικά ταξίδια στη Γαλλία, όπως και η προετοιμασία τους για την απόκτηση διπλωμάτων DELF-DALF αποτελούν κάποιες από τις δράσεις για την ενίσχυση της γαλλοφωνίας.

Ο Παναγιώτης Μαυρομμάτης είναι καθηγητής Φυσικής στη Σχολή μας με πολυετή πείρα στην εκπαίδευση.

Η Άννα Τζίμα είναι καθηγήτρια Φυσικής της Σχολής μας με μακρόχρονη εμπειρία στην εκπαίδευση. Από το 2009 έως σήμερα συμμετέχει με μαθητές του σχολείου μας σε διαγωνισμούς και ευρωπαϊκά προγράμματα (COMENIUS, ACSTAC).

Η Σοφία Καραβιώτη είναι βιολόγος στη Σχολή μας με ειδίκευση στην ανοσολογία και εμπειρία σε καινοτόμες δράσεις στα προγράμματα Αγωγής Υγείας και Πρόληψης.

Η Ελένη Κτιστάκη είναι βιολόγος στη Σχολή μας με ειδίκευση στη Μοριακή Βιολογία-Γενετική, εργάστηκε ως investigator scientist από το 2001 έως το 2010 στο National Institute for Medical Research. Διδάσκει επίσης Biology SL Biology και HL καθώς και Environmental Systems and Societies σε προγράμματα International Baccalaureate.

Η Ιωάννα Στεργιοπούλου είναι χημικός στη Σχολή μας με εμπειρία στην πειραματική βιωματική προσέγγιση του μαθητή στη Χημεία στη Β/θμια με εξειδίκευση στη διδακτική της Χημείας και τις Νέες Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες ( μεταπτυχιακό στο ΔΙΧΗΝΕΤ ).

Ο Γιώργος Γεωργαντάς, μαθηματικός της Σχολής μας με ειδίκευση στη Φυσική Περιβάλλοντος, συμμετέχει στην επιμόρφωση μεταπτυχιακών φοιτητών του Παν. Αθηνών στη Διδακτική των Μαθηματικών και με την ομάδα των καθηγητών Μαθηματικών εισηγείται, διοργανώνει και συντονίζει τα συνέδρια μαθηματικών της Σχολής.

Ο Βαγγέλης Σαλβάνος είναι καθηγητής Μαθηματικών στο Γυμνάσιο και το Λύκειο της Σχολής μας. Ως Μέλος της ΕΜΕ συντονίζει τους μαθητές μας σε θέματα της Μαθηματικής Εταιρείας και τους προετοιμάζει για ευρωπαϊκούς μαθητικούς διαγωνισμούς.

Ο Στρατής Ψαρός, μαθηματικός και χημικός, διδάσκει μαθηματικά στη Σχολή μας και ως μέλος της ΕΜΕ συντονίζει τη διδακτική των μαθηματικών.

Ο Ανδρέας Κοντογιάννης, είναι καθηγητής Μαθηματικών και στα δύο τμήματα της Σχολής μας (Ελληνικό και Γαλλικό) με ειδίκευση στα θεωρητικά μαθηματικά. Ως μέλος της διευρωπαϊκής επιστημονικής ομάδας “Tous Chercheurs” συντονίζει το ερευνητικό έργο των μαθητών.

H Κλαίρη Σιάκκα είναι καθηγήτρια Μαθηματικών και Πληροφορικής στη Σχολή μας, υπεύθυνη για τη διεξαγωγή του διεθνούς προγράμματος PISA 2014 (Programme for International Student Assessement) που στοχεύει στην αξιολόγηση των μαθητών υπό την οργάνωση του ΟΟΣΑ. Συμμετέχει σε επιστημονικά συνέδρια (ACSTAC).

Ο Γιώργος Μακρής είναι καθηγητής μαθηματικών στη Σχολή μας με πολυετή πείρα στην εκπαίδευση.

Ο Κώστας Σχοινάς είναι καθηγητής Πληροφορικής και υπεύθυνος του σχολικού δικτύου της Σχολής μας. Ασχολείται με το πρόγραμμα Safer Internet και με τη δημιουργία ψηφιοποιημένου εκπαιδευτικού υλικού στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης της σχολής μας (Espace Numérique).

Ο Τηλέμαχος Καρατζάς είναι καθηγητής Τεχνολογίας στο ελληνικό και στο γαλλικό τμήμα της σχολής. Είναι απόφοιτος της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και είναι υπεύθυνος του club ρομποτικής.

Η Μαρία Τριανταφύλλου είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής της Σχολής μας με ειδίκευση στην πετοσφαίριση, πρώην αθλήτρια στον ΑΟ Αθήνας και στην ΝΗΑΡ ΗΣΤ, νυν κριτής διεθνών αγώνων στην καλαθοσφαίριση και προπονήτρια της ομάδας Βόλλεΰ της Σχολής.

Ο Frantz Collard είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής της Σχολής μας στο Γαλλικό και το Ελληνικό τμήμα με συνεχή επιμόρφωση σε πολλούς αθλητικούς τομείς και επιμορφωτής σε θέματα πρώτων βοηθειών.

Ο Luigi Σκέμβρης, εκπαιδευτικός στην Α/βαθμια εκπαίδευση, είναι πρωταθλητής και εξειδικευμένος δάσκαλος εφήβων στην επιτραπέζια αντισφαίριση, μέλος της Εθνικής Εφήβων.

Η Αθανασία Γιακουβάκη είναι πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής, Πανελληνιονίκης και Ομοσπονδιακή προπονήτρια. Είναι υπεύθυνη των ελληνικών σχολικών πρωταθλημάτων και υπεύθυνη της παγκόσμιας ομοσπονδίας BWF για την ανάπτυξη του προγράμματος SHUTTLE TIME στα σχολεία.

Ο Λουκάς Καρμανιόλας είναι απόφοιτος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών με ειδικότητα ξιφασκίας και επί σειρά ετών πρωταθλητής στο αγώνισμα της σπάθης. Συνέχισε τις σπουδές του στην προπονητική στη σχολή ξιφασκίας του C.R.E.P.S de Châtenay-Malabry στο Παρίσι παίρνοντας πτυχίο προπονητή για αθλητικούς συλλόγους και για εθνικές ομάδες.

Ο Μανώλης Αλισαβάκης είναι ο Διευθυντής του Λυκείου και χημικός της Σχολής μας τα τελευταία 25 χρόνια, όπου κάνει πράξη τη δια βίου μάθηση. Με συνεχή ενεργή παρουσία τα τελευταία δέκα χρόνια σε πανελλήνια συνέδρια διδακτικής και νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, με εισηγήσεις, με συμμετοχή στις επιτροπές αξιολόγησης και οργάνωσης βιωματικών εργαστηρίων εκπαιδεύει και εκπαιδεύεται στις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης. Είναι συντονιστής του κλάδου των Φυσικών Επιστημών και των Ερευνητικών Εργασιών της Σχολής. Έχει την ψηφιακή επιμέλεια εκδηλώσεων και δράσεων της Σχολής και ενημερώνει την ψηφιακή εφημερίδα της Σχολής «ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH» που καταγράφει την καθημερινότητα της Σχολής μας.

Ο Κωνσταντίνος Μπουμπούκης είναι ο Διευθυντής του Γυμνασίου, επί σειρά ετών πρωταθλητής Ελλάδος και μέλος της Εθνικής ομάδας σπάθης (ξιφασκία). Εργάζεται και ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής στη Σχολή μας. Είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου και ως ηθοποιός και καθηγητής θεατρικής ξιφασκίας - οπλομαχητικής συνεργάζεται κατά καιρούς με το Εθνικό θέατρο, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Φεστιβάλ Αθηνών και με πολλούς άλλους οργανισμούς.

Οι περισσότεροι καθηγητές της Ελληνογαλλικής Σχολής Ευγένιος Ντελακρουά είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών διπλωμάτων.

Postes en rapport