Tο LFH ED είναι αναγνωρισμένο και από το Γαλλικό και το Ελληνικό κράτος. Αποτελεί μέρος του Οργανισμού για τη Γαλλική Εκπαίδευση στο Εξωτερικό (AEFE), που ελέγχεται από το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας. H AEFE περιλαμβάνει ένα παγκόσμιο δίκτυο γαλλόφωνων σχολείων που έχει σήμερα 494 μέλη σε 135 χώρες. Αυτή η συνεργασία επιτρέπει σε κάθε μαθητή του σχολείου μας να συνεχίζει απρόσκοπτα τη φοίτησή του οπουδήποτε στον κόσμο σε περίπτωση αλλαγής τόπου διαμονής. Η αριστεία του όλου εκπαιδευτικού συστήματος που ακολουθεί το LFH ED αναγνωρίζεται τόσο στην Ελλάδα όσο και από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια και σχολεία παγκοσμίως.

Πατήστε πάνω στα δάφνινα στεφάνια και ανακαλύψτε τους λόγους που η παρουσία και η δραστηριότητα τής Σχολής μας είναι καθοριστική για το μέλλον των παιδιών σας!

Μοναδικό σχολείο!
 • Το LFHED είναι το μόνο στην Ελλάδα σχολείο αναγνωρισμένο και εγκεκριμένο από το Ελληνικό και το Γαλλικό Υπουργείο Παιδείας.
 • Είναι μέλος του δικτύου AEFE (L'Agence pour l'enseignement français à l'étranger)
 • Τον Ιούλιο του 2015, το Ελληνικό τμήμα του σχολείου μας απέκτησε την πολύ σημαντική πιστοποίηση LabelFrancÉducation (πιστοποίηση γαλλικής εκπαίδευσης) η οποία χορηγείται σε ξένα σχολεία που συμμετέχουν, -στο πλαίσιο της εθνικής τους εκπαίδευσης - στη διάδοση της γαλλικής γλώσσας και του πολιτισμού.
Αριστεία

Οι τακτικές επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών μάς μας βοηθούν να εξασφαλίζουμε εκπαίδευση ποιότητας σε όλα τα επίπεδα.

 • Το διεθνές βρετανικό τμήμα (OIB) επιτρέπει στους μαθητές του γαλλικού τμήματος να εντρυφήσουν στα αγγλικά με ένα εξίσου υψηλό επίπεδο.
 • Η ψηφιακή πλατφόρμα και η χρήση νέων τεχνολογιών υποβοηθούν τη μετάδοση των γνώσεων καθώς και την καλλιέργεια δεξιοτήτων.
 • Οι πολυάριθμες βιωματικές δράσεις (projets) όπως οι διαγωνισμοί, οι ολυμπιάδες, οι συναντήσεις και οι ανταλλαγές, δείχνουν όχι μόνο την άριστη δουλειά που γίνεται στο σχολείο μας αλλά και το υψηλό γνωστικό επίπεδο των καθηγητών μας.
Διεθνής διάσταση
 • Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε εθνικότητα ανταποκρίνεται στις ανθρωπιστικές και δημοκρατικές αξίες. Άλλωστε, πολυάριθμες εθνικότητες συνυπάρχουν ήδη στη Σχολή μας δημιουργώντας ένα κλίμα εμπιστοσύνης και φιλίας ενισχύοντας παράλληλα την ανάπτυξη των γνώσεων.
 • Είναι γνωστό πως η γνώση πολλών ξένων γλωσσών αποτελεί επαγγελματικό πλεονέκτημα και εφαλτήριο για άνοιγμα στον κόσμο. Εδώ λοιπόν, στο LFHED, η πολυγλωσσία είναι ισχυρός άξονας της παιδαγωγικής πράξης και τα διπλώματα που αποκτώνται στο σχολείο μας επιτρέπουν την είσοδο στα πανεπιστήμια όλου του κόσμου.
 • Τέλος, να τονίσουμε ότι ένα διεθνές δίκτυο αποφοίτων /alumni συνδέει τους αποφοίτους μας με τους οποίους διατηρούμε πάντα άριστες επαφές.
Αξίες
 • Η συνεργασία, οι ίσες ευκαιρίες, η πνευματική αναζήτηση, η ανοχή, η ανάδειξη της κριτικής σκέψης, η αλληλεγγύη, οι υψηλές αξίες του Δικτύου της AEFE, βιώνονται στην καθημερινότητα της Σχολής μας.
 • Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ελληνικού και γαλλικού συστήματος βασίζεται σε προγράμματα που ενισχύουν την ανάπτυξη και την εκπαίδευση των μαθητών μας, τους κάνουν υπεύθυνους πολίτες, χτίζουν την καλλιτεχνική τους παιδεία, τους βοηθούν στον επαγγελματικό προσανατολισμό και τους προετοιμάζουν άριστα για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια.
Επιτυχία
 • Τα άριστα αποτελέσματα των μαθητών μας στις εξετάσεις εδώ και πολλά χρόνια επιβραβεύουν τις προσπάθειες των ίδιων αλλά και των καθηγητών τους που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. (2015: Πανελλήνιες εξετάσεις: το 98% πέρασε στην πρώτη σχολή προτίμησης / Diplôme National du Brevet: 98,7% επιτυχόντες και 89,6% με υψηλή βαθμολογία/ Baccalauréat στο Γαλλικό τμήμα: 100% επιτυχόντες και 75% με υψηλή βαθμολογία.)
 • Οι ολοένα και περισσότερες υποτροφίες που κερδίζουν οι μαθητές μας, σε Ελλάδα και Γαλλία, μας κάνει υπερήφανους. Οι απόφοιτοί μας διαπρέπουν με ξεχωριστό τρόπο σε πολλούς τομείς σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Brèves-actualités | Νέα-Ειδήσεις

Πέμ, 08/12/2016

Seuls 10 autocars ont pu prendre le départ ce matin, les entrepôts de notre transporteur étant bloqués par des grévistes d’autres sociétés de transport. Les accompagnatrices appellent les familles.

Μόνο 10 λεωφορεία ήταν σε θέση να ξεκινήσουν το πρωί, καθώς οι αποθήεκς της μεταφορικής εταιρείας έχουν μπλοκαριστεί από τους απεργούς και από άλλες εταιρείες μεταφορών. Οι συνοδοί επικοινωνούν με τις οικογενειες,


Τρί, 06/12/2016

Παρ, 02/12/2016

Τετ, 30/11/2016

Δευ, 28/11/2016

Σάβ, 19/11/2016

Κυρ, 13/11/2016

Τετ, 09/11/2016

Σάβ, 22/10/2016

Πέμ, 20/10/2016

Τετ, 19/10/2016

Τετ, 12/10/2016

Δευ, 10/10/2016


Επιπλέον


Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου